Yhdistys

Yhdistys

Ennen Kelkkakauden alkua pidämme talkoot ja syyskokouksen

  • Talkoissa pääset tutustumaan urien ylläpitoon ennen lumen saapumista ja tietenkin muihin mukaviin kerholaisiin sekä yhdessätekemiseen
  • Syyskokouksessa kokoonnumme katsomaan tulevaa kautta ja sen toimintaa.

Kauden aikana mahdollisuuksien mukaan, yhteisiä ajoretkiä, ajopäiviä ja/tai kilpailumatkoja sekä muuta mukavaa kelkkailuun liittyen.

  • Kauden aikana uria hoidetaan tampparilla tai kelkoilla
  • Tampparimme vierailee uranhoidollisissa tehtävissä muuallakin, mahdollisuuksien mukaan
  • Lisätalkoita järjestetään tarpeen mukaan
  • Sinullakin on jäsenenä mahdollisuus myös kouluttautua tampparikuskiksi

Keväällä, kun kausi alkaa päättymään, pidämme tyypillisesti ”päätösrallit” sekä kevätkokouksen.

Jäsenedut

Liittymällä Itä-Savon moottorikelkkailijat ry:n jäseneksi saat:

  • Jäsentarran kelkkaasi varten
  • Hoidetut urat käyttöösi koko kaudeksi
  • Kerhon oman WhatsApp ryhmän
  • Mahdollisuuden (täysin vapaaehtoinen) osallistua kerhon toimintaan

Jäsentarrat

Jäsentarran saat maksukuittia vastaan seuraavista paikoista: Neste Mertala Savonlinna, MVA Huolto Savonlinna, ST1 Behm Kerimäki ja Neste Villala. Lisätietoja tarvittaessa hallituksen jäseniltä.

Liity jäseneksi

Jäsenmaksu on vain 80 euroa/kausi.

Jäseneksi voit liittyä täyttämällä alla olevan jäsenlomakkeen tai lähettämällä tietosi ( nimesi. sähköpostiosoiteesi, puhelinnumerosi ja osoitteesi) sähköpostilla osoitteeseen: puheenjohtaja(at)is-kelkka.com ja maksamalla jäsenmaksun suoraan Itä-Savon Moottorikelkkailijoiden tilille: FI 40 1137 3000 1093 46. Laitathan viestikenttään nimesi ja maininnan ”jäsenmaksu”.
Jäsenmaksun 2022 voit ladata tästä (pdf )

Jäsenlomake

[contact-form-7 id=”77″ title=”Liity jäseneksi”]

Kilpailutoiminta

Kauden MK- kilpailujen tulokset: https://kelkkatulokset.fi/

Onneksi olkoon suorituksista ja sijoituksista kilpakuskeille 2020 kaudesta !!!

Itä-Savon Moottorikelkkailijat ry on myös järjestänyt muutamia virallisia kilpailuja. Tällä hetkellä muutama kerhomme jäsen on myös aktiivisesti mukana SM-tason sekä jopa EM-tason kilpailutoiminnassa.

Alla muutamia kilpailuja joita kerhomme on järjestänyt:
2000 Ensimmäinen Crossikilpailu järjestetty, lumimies tapahtuman yhteydessä
2001 Varsinainen Oma järjestämä crossikilpailu
2003 Keski-Karjalan Moottorikelkkailijoiden kanssa yhdessä kansallisen Snow X Races Sprint kilpailun
2004 SM-Snowcross Kerimaa yhdessä Savonlinnan moottorikerhon kanssa
2005 SM-Snowcross kilpailu

Ajatuksia kilpailujen järjestämiseksi tälläkin hetkellä on, mutta aktiivisia toimijoita tarvitaisiin mukaan.

Historia

Vuonna 1991 aloitettiin Savonlinna seudulla ”järjestäytynyt” moottorikelkkailu. Perustettu kelkkakerho kantoi nimeä Kerimaan kelkkailijat. Jäsenmäärä ei ollut suuri, noin viisi henkilöä. Pojat ajelivat lähinnä Kerimaan ympäristössä, kerimäen Seurakunnan omistamilla mailla.

Vuosi 1993 oli uusien kelkkaurien aikaa: saatiin avattua ura Keski-karjalan urille Kiteelle. Näitä uria pidettiin auki yksinkertaisesti vain ajamalla. Ei ollut mitään uranhoitokalustoa eikä opastemerkkejä.

Vuonna 1995 kelkkailun yleistyessä urien kunnossapidosta ja opasteista tuli akuutti tarve. Perustettiin uusi kerho, Itä-Savon Moottorikelkkailijat ry. Nyt toiminta laajeni ja saatiin uusia urayhteyksiä Punkaharjulle ja Savonlinnaan. Kerho osti urien hoitoa varten ensimmäisen moottorikelkan. Kerhon jäsenet rakensivat innolla lanoja ja verkkoja, joilla sitten kelkkavetoisina uria hoidettiin, talkoilla tietysti.

Näin mentiin aina vuoteen 1999 asti, jolloin kerho osti Terri-telamaasturin. Terriä kunnostettiin ja se maalattiin hulppean keltaiseksi, asiaankuuluvat sponsoritarrat liimattiin paikoilleen ja valoa iloisesti katolla vilkkuen saatiin urat hyvään kuntoon. Hitaasti mutta varmasti.
Itä-Savon moottorikelkkailijoiden talkoilla kunnostamia uria oli tuolloin 170 km. Ne kulkevat n. 200 eri maanomistajan mailla, joten heille kuuluu suuri kunnia ja kiitos siitä, että kelkkailu alueella on ylipäätään mahdollista. Kerholla on kannattajajäseniä, joille myös kuuluu suuri kiitos ja kunnia yhteistyöstä. Kannattajajäsenet ovat urien varsilla olevia yrityksiä, joille toivon mukaan on jopa taloudellista hyötyä kelkkailijoista. Savonlinnan kelkkakauppiaista kaksi on kerhon kannattajajäseniä. Kerimäen kunta on tukenut toimintaa antamalla käyttöön halliin, jossa urien hoitokaluston säilytys ja huollot tapahtuvat.

Savonlinnassa on ajettu moottorikelkoilla kilpaa jo 60-luvulta lähtien. Casinolla, Mertalammen jäällä ja Kuikkaniemessä järjestettiin crossikisoja Savonlinnan Moottorikerhon toimesta. Itä-Savon Moottorikelkkailijat järjestivät ensimmäisen kilpailun vuonna 2000 pidetyn Lumimies-tapahtuman yhteydessä. Varsinainen oma kisa pidettiin seuraavana vuonna ja se kokosi kylläkin Suomen huippukuskeja, mutta muuten olisi mahtunut enemmänkin kelkkoja mukaan. Kuitenkin kisasta jäi sen verran hyvä maku suuhun, että kisapuuhia päätettiin jatkaa.

Kerhon tavoitteena on järjestää mukavaa yhdessäolo jäsenille ja miksei myös muille asiasta kiinnostuneille. Mukana oltu erilaisissa tapahtumissa esimerkiksi järjestämässä moottorikelkkakyyditystä lapsille sekä esittelemässä messuilla kerhon toimintaa. Viikonloppuisin kokoonnutaan yhteisen ”giantin” merkeissä ja kilometrejä päivän aikana kertyy noin pari sataa.
Kerhon jäsenmäärä on tällä hetkellä 162 (vuonna 2000), mukana toiminnassa on myös jonkin verran naisia ja nuoria. Aktiivista talkooporukkaa urien kunnostamiseen tarvittaisiin kuitenkin lisää, tällä hetkellä heitä on kymmenisen kaveria. Ongelma lienee yleinen kaikessa talkoovetoisessa toiminnassa.

Vuosi 2001 alkoi lupaavasti: saimme tietää, että on mahdollista saada TE-Keskuksesta avustusta kelkkaurien perusparannukseen. Alettiin kuumeisesti miettiä mistä aloittaisimme perusparannuksen. Hakemuksia täyteltiin ja hyvänä, etten sanoisi korvaamattomana, apuna kerholla oli Piällysmise-hankkeen vetäjä Matti Falck ja Kerimäen kunnan elinkeinoasiamies Juha Turtiainen.

Vuonna 2002 saimme käyntiin uran perusparannus hankkeen. Alkoi maanomistaja lupien kyseleminen ja uralinjauksen etsiminen. Talkootuntien määrä oli melkoinen, mutta hyvin niistä selvittiin. Syksyllä lähti kaivinkone suorittamaan omaa osuuttaan hankkeesta, aloitettiin uran tasaus välillä Kerimaa – Villalla. Samalla tasattiin uraa välille Vasamalahti – Savonranta, aina kunnanrajalle saakka.

Koitti vuosi 2003 ja uranperusparannus hankeen ensimmäinen vaihe saatiin päätökseen. Mutta niinhän se on, että nälkä kasvaa syödessä ja aloimme jo kovasti suunnitella hankkeelle jatkoa. Ja minkälaista jatkoa suunnittelimmekin, uuden uranhoitokoneen hankintaa! Toki perusparannuskin oli ajankohtainen ja saimmekin rahoituksen järjestymään hankkeelle Kerimaasta – Savonlinnaan ja sieltä edelleen Savonlinnan Lentokentälle. Eli taas lupa ruljanssi käyntiin ja talkoita joka viikonloppu ja välillä viikollakin.
Kilpailu toimintaakin oltiin vielä jaksettu viedä siinä vähänkuin sivussa eteenpäin ja järjestimme yhdessä Keski-Karjalan Moottorikelkkailijoiden kanssa kansallisen Snow X Races Sprint kilpailun. Ensimmäisenä päivänä ajettiin Kiteellä ja toisena Kerimaassa. Palkintona oli moottorikelkka, jota ei tosin saanut kisan nopein kuski, vaan arpa ratkaisi voittajan.

Vuonna 2004 on kerhon jäsenmäärä pysynyt aikalailla ennallaan, uusia jäseniä on liittynyt ja muutamat ovat lopetelleet, tai ainakin pitävät taukoa harrastuksesta.
Saatiin päätökseen perusparannus hankkeen toinen vaihe ja suunnittelimme entistä aktiivisemmin uuden hoitokoneen hankintaa. Saatiinhan se uusi kone vihdoin ostettua ja ”vanha kunnon Terppo” sai väistyä uuden ja uljaan Prinoth Huskyn tieltä.
Kilpailutoimintaan kerho on lähtenyt mukaan entistä tiiviimmin. On tehty uusi aluevaltaus: Snowcross. Kerigolfin harjoitus rangelle rakennetulla Snowcross-radalla järjestettiin ensimmäiset kilpailut helmikuussa 2004. Eikä alku ollut vähäisempi, kuin SM-kisa. Opeteltiin snowcross-kilpailua yhdessä , motocross kokemusta omaavan, Savonlinnan Moottorikerhon kanssa. Kaikenlaisista kommelluksista ja voisi kai sanoa vaikeuksista viisastuneina ja ennen kaikkea sisuuntuneina, uskalsimme anoa snowcross kisoja myös vuodelle 2005.